Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» повернула російському газовому монополісту компанії «Газпром» додатковий платіж за транзит природного газу в липні обсягом 10,54 мільйона доларів, ідеться в повідомленні компанії.

«Нафтогаз України» не прийняв 10,54 млн. доларів, перераховані ВАТ "Газпром" як доплату за транзит російського газу по території України в липні, і повернув платіж відправнику. Ситуація, що склалася, пов'язана з різночитаннями між компаніями щодо визначення розміру ставки транзиту по території України. Раніше "Газпром" перерахував аванс за послуги транзиту», - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, формула розрахунку транзитного тарифу враховує ціну газу, що поставляється російською компанією для України.

За розрахунками «Нафтогазу», аванс ще не був витрачений у повному обсязі, повідомляють «Українські новини».

«Нафтогаз вважає, що цей платіж був здійснений безпідставно, внаслідок чого він був повернений відправнику», - заявив голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв.

Раніше ForUm повідомляв, що НАК «Нафтогаз України» має намір повернути російському «Газпрому» додатковий платіж за транзит газу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом