Акцію на вулиці Інститутській в пам'ять загиблих із Небесної сотні і проти військового параду в День Незалежності правоохоронці кваліфікували як хуліганство, повідомили Forum'у у відділі зв'язків з громадськістю Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в місті Києві.

«23 серпня близько 5-ї години вечора до чергової частини Печерського райуправління міліції по спецлінії «102» надійшло повідомлення про те, що на проїжджій частині біля пішохідного мосту невідомі фарбою малюють людські силуети», - сказано в повідомленні.

«Один з присутніх на місці події пояснив, що кілька громадських організацій провели акцію в пам'ять про героїв Небесної сотні і проти проведення параду на честь 23-ї річниці Незалежності України. Суть акції полягала в тому, що на місцях загибелі людей під час подій на Майдані Незалежності активісти з допомогою трафарету наносили на проїжджу частину білою і червоною фарбою зображення загиблих», - зазначають правоохоронці.

При цьому у відомстві підкреслюють, що надалі до міліціонерів звернулися кілька членів сімей Небесної сотні з заявами. На їх думку, такі акції принижують і оскверняють пам'ять героїв.

«За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України - «Хуліганство», - резюмують у столичній міліції.

У відомстві також повідомляють, що напередодні група осіб на Майдані Незалежності також висловлювала свій протест проти проведення параду і намагалася зірвати його генеральну репетицію. «В результаті один з учасників акції був затриманий. Щодо 17-річного киянина був складений адміністративний протокол», - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ForUm, 22 серпня в Києві на вулиці Хрещатик відбулася акція протесту проти проведення святкового військового параду до дня 23-ї річниці незалежності України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом