В результаті артилерійського обстрілу вранці 23 серпня в Донецьку загинуло троє мирних жителів, повідомляє прес-служба Донецької міської ради.

«В результаті ранкового артилерійського обстрілу в Київському районі загинуло двоє мирних жителів, які в цей момент перебували на зупинці громадського транспорту. У Кіровському районі осколкові поранення отримав один мирний житель, але, на жаль, після доставки каретою швидкої допомоги до лікарні помер», - сказано в повідомленні.

Також, за інформацією Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Донецькій області, 22 серпня внаслідок артобстрілів у Петровському районі пошкоджено будинки приватного сектору на вулицях Соколовського, Федеративній, Раціоналізаторів, Банківській і Андрусова. На вулиці Добровольського, 7 снаряд потрапив між 1-м і 2-м поверхами 9-поверхового житлового будинку. Пошкоджено вікна у школі №116.

Крім того, на вулиці Петровського, 273 снаряд потрапив у приватну пекарню, істотно пошкоджена покрівля та обладнання.

Близько 18:00 22 серпня в районі вулиці Петровського, 300 потрапив під обстріл автомобіль Держнс, в результаті чого осколкові поранення отримав співробітник служби та у терміновому порядку був госпіталізований.

Вранці 23 серпня артобстрілам зазнали Кіровський та Київський райони. У Кіровському районі постраждали госпспоруди в будинках приватного сектору на вулицях Рубцова і Леонтовича. В результаті попадання снаряда сталося загоряння складу поліграфічної продукції друкарні «Новий світ» на вулиці Адигейської.

У Київському районі снаряд знищив магазин, розташований на перетині вулиць Молодих шахтарів і Павла Поповича.

Уламками від снарядів пошкоджено прилеглі будинки: перекриття на другому поверсі в будинку №29, на третьому поверсі в будинку №33, а також скління в будинках №33а та №33б на вулиці Павла Поповича.

Станом на 10:00 обстановка зберігається напруженою.

Через пошкодження контактних мереж не ходять трамваї на маршрутах №1 та №6.

Автобуси №73 здійснюють рух до Шахтарської площі, транспорт по маршруту №41 - до міськлікарні №25, маршрут №42 - до міськлікарні №14.

Як повідомляв ForUm, у Петровському, Кіровському та Ленінському районах Донецька станом на 13:00 22 серпня було чути залпи з різних видів знарядь і вибухи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

186