Перші кілька машин зі складу колони вантажівок з гуманітарною допомогою з Росії жителям сходу України повернулися на територію Російської Федерації.

Наразі «КамАЗи» перетинають кордон пункту пропуску «Донецьк-Ізварине», проходять прикордонний та митний огляд і шикуються для продовження руху по території Росії, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Водночас керівник місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі в Ростовській області Поль Пікар Процес заявляє про те, що повернення російської гуманітарної колони з Луганська на територію РФ проходить у нормальному режимі, ніяких інцидентів не зафіксовано, повідомляють «РИА Новости».

Як повідомляв ForUm, 22 серпня Міністерство закордонних справ Росії заявило про початок руху гуманітарного конвою у напрямку Луганська.

Водночас представники Червоного Хреста заявили, що не супроводжують російську гуманітарну колону по території України.

Президент України Петро Порошенко запропонував РФ повернути ситуацію з гуманітаркою в рамки міжнародного правового поля.

Президент США Барак Обама і канцлер Німеччини Ангела Меркель назвали перетин колоною РФ українського кордону порушенням територіальної цілісності України і закликали Росію вивести колону назад на територію РФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом