Президент України Петро Порошенко провів зустріч з міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічусом, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

«Президент подякував Литві за підтримку України, зокрема, фінансову, на відбудову Донбасу, і повідомив про намір Європейського союзу надати Україні макрофінансову допомогу», - сказано в повідомленні.

Порошенко також поінформував про підготовку до зустрічі в Мінську 26 серпня за участю представників ЄС і Білорусі, Казахстану та Росії. «Інтенсивність діалогу буде дуже високою», - зазначив Президент, додавши, що йтиметься, перш за все, про мир. «Я і український народ твердо стоїмо на тому, що мирний план України повинен бути введений в дію», - зазначив Глава держави.

Порошенко також підкреслив, що Україна з нетерпінням очікує візиту Президента Литви, запланованого на 24 листопада.

У свою чергу міністр закордонних справ Лінас Лінкявічус заявив, що Литва і надалі буде надавати Україні «політичну і моральну» підтримку. Найближчим часом готується відправка літака з гуманітарною допомогою.

Як повідомляв ForUm, у Мінську 26 серпня відбудеться зустріч на вищому рівні у форматі Україна - ЄС - «Євразійська трійка» (Білорусь, Казахстан, Росія) для обговорення питань, пов'язаних з виконанням Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом, енергетичною безпекою та стабілізацією ситуації на Донбасі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом