Причиною аварії товарного потягу в Городищі Черкаської області стало пошкодження осі однієї із товарних цистерн з мазутом, що призвело до їх відриву на швидкості від основного складу поїзда, повідомляє прес-служба ДержНС.

У відомстві нагадали, що в результаті цього зійшли з рейок 20 цистерн з мазутом, 11 з яких зійшли з рейок і спалахнули в результаті розливу мазуту на площі 1250 м. кв.

 

Внаслідок пожежі по вул. Героїв Чорнобиля знищено 5 дворів з надвірними будівлями, частково пошкоджені вогнем 5 будівель по вул. Індустріальній.

Для ліквідації надзвичайної ситуації були задіяні пожежний поїзд ст. Миронівка, понад 37 одиниць основної спеціальної та допоміжної техніки, 2 цистерни Міністерства оборони, 9 автоцистерн сусідніх областей і 160 чоловік особового складу ДержНС та 90 осіб інших служб.

Раніше ForUm повідомляв, що сьогодні, 22 серпня, о 6:35 на залізничній станції Городище внаслідок сходу з рейок 20 цистерн стався розлив нафтопродуктів і загоряння 11 цистерн з локомотивом. У 10.42 загоряння вантажного поїзда ліквідували.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом