Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного контролю (Россільгоспнагляд) до 1 січня 2015 року частково зняла заборону на постачання в Крим деяких українських продуктів без права переміщення ввезеної на півострів продукції в регіони Росії.

Про це свідчить лист заступника керівника Россільгоспнагляду Миколи Власова, спрямований 19 серпня т.в.о. керівника Управління Россільгоспнагляду по Республіці Крим і Севастополю Руслану Хасанову, повідомляє видання Blackseanews.net.

«До 1 січня 2015 року ввезення з України на територію Республіки Крим та міста федерального значення Севастополь підконтрольної Россільгоспнагляду продукції здійснюється без дозволів Россільгоспнагляду, в супроводі ветеринарних свідоцтв, виданих Державною ветеринарною службою України. При цьому продукція, що ввозиться, повинна використовуватися тільки на території Республіки Крим та міста Севастополя без права переміщення до інших суб'єктів Російської Федерації», - сказано в документі.

Разом з тим у листі зазначається, що не допускається ввезення до Криму з України свиней, свинини (включаючи субпродукти), свинарської продукції (яка не пройшла термічну обробку при температурі +68º C і вище в товщі продукту протягом 30 хв.), продукції походження третіх країн, а також продукції конкретних українських підприємств, щодо яких були введені обмеження на ввезення в РФ з причини невідповідності продукції за показниками безпеки.

Як зазначає видання, тепер у Криму знову з'являться українські молочні продукти, яйця, м'ясні і молочні консерви. Водночас українських соків, деяких сортів пива і горілки це не стосується, оскільки заборону на ввезення їх видавав не Россільгоспнагляд, а Росспоживнагляд.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом