Митники оформили 34 «КамАЗи» з гуманітарною допомогою з Росії для жителів сходу України, ще 34 заїхали до російського пункту пропуску «Донецьк» і чекають оформлення. Про це повідомив керівник прес-служби Південного митного управління РФ Раян Фарукшин.

«У четвер 34 вантажних автомобілі з колони гуманітарної допомоги пройшли митний контроль на багатосторонньому автомобільному пункті пропуску (МАПП) «Донецьк» Міллеровської митниці. Щодо цих транспортних засобів і товарів російські та українські митники здійснювали митні операції спільно. Ці 34 вантажівки, а також ще 34 вантажних автомобілі перебувають у пункті пропуску і поки не перетинали кордон Російської Федерації», - сказав Фарукшин, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Він додав, що разом з оформленням гуманітарного вантажу на російському КПП триває робота в штатному режимі з оформлення людей, які переходять кордон, і товарів.

Як раніше повідомляв ForUm, Міжнародний комітет Червоного Хреста прогнозує, що перші машини з російським гуманітарним вантажем в'їдуть в Україну 22 серпня.

21 серпня Державна прикордонна служба України почала оформлення гуманітарного вантажу з Росії в пункті пропуску «Донецьк» РФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом