У разі якщо середньодобове навантаження Донецької залізниці (ДЗ) залишиться на колишньому рівні, це призведе до зниження виручки в ІІІ кварталі 2014 року на 968 мільйонів гривень. Про це повідомив аналітик ЦТС-Консалтинг Дмитро Ягелло, пише Finance.ua.

«Без поліпшення ситуації в подальшому навантаження на ДЗ за ІІІ квартал може знизитися на 44%», - вважає аналітик.

Так, у ІІІ кварталі 2013 року середньодобове навантаження на Донецькій залізниці становило 373,7 тис. тонн. У червні 2014 року навантаження в середньому на добу становило 372 тис. тонн різних вантажів, у липні цей показник знизився до 315 тис. тонн (-16% до середнього за три квартали 2013 р), в серпні середньодобове навантаження знижене ще вдвічі і становить всього 153 тис. тонн (-59% м/м до ІІІ кварталу 2013 року).

Нагадаємо, що сьогодні Донецька залізниця через руйнування інфраструктури (мостів, шляхопроводів, шляхів, контактної мережі тощо) не має можливості відправляти вантажні вагони більш ніж з 50 основних вантажних станцій. На цих танціях розташовані такі підприємства, як Ровенькиантрацит, Шахта «Комсомолець Донбасу», Свердловантрацит, Краснодонвугілля, Колосниківська ЦЗФ, Алчевський меткомбінат, Нагольчанська ЦЗФ, Луганськвугілля, ЦЗФ «Червона Зірка».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом