До Києва прибув відомий американський адвокат, засновник компанії «Хайдеман, Нудельман і Калік» Річард Д. Хайдеман для вивчення ходу справи, порушеної Генпрокуратурою проти екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка. Про це стало відомо з інтерв'ю юриста українському виданню «Юридична практика».

«Мета нашого візиту в Україну - це зустріч з українським адвокатом нашого клієнта, Олександра Клименка, і зустріч з Генеральним прокурором України, який веде розслідування у справі колишнього міністра доходів і зборів України», - повідомив Хайдеман.

Американський юрист заявив, що хоче переконатися, що права колишнього міністра Клименка в розгляді його справи дотримано повною мірою.

Коментуючи закон про санкції, схвалений Верховною Радою 14 серпня, Хайдеман сказав, що ухвалення таких норм «незмінно піднімає питання побоювань з приводу належної правової процедури та порушення невід'ємного права особи на свободу від тиску уряду, гноблення і насильства».

Захисник Клименка також зазначив, що найчастіше введення санкцій йде в розріз із принципом презумпції невинності і є наслідком факторів, що виходять за рамки права.

«Санкції дійсно можуть бути несправедливими і образливими. Часто вони запроваджуються щодо невинних людей без доказів - на основі політичних міркувань, тиску чи інших факторів. В такому випадку вони спрямовані на покарання людини ще до встановлення ступеня її провини», - заявив юрист.

Річард Д. Хайдеман - засновник і старший юрисконсульт вашингтонської компанії «Хайдеман, Нудельман і Калік». Він активний і визнаний захисник прав людини в Штатах і за їх межами. Завдяки зусиллям цього адвоката були врятовані багато жертв переслідувань і політичних репресій у різних країнах світу.

Компанія «Хайдеман, Нудельман і Калік» спеціалізується на захисті жертв тероризму. Зокрема, вона ініціювала масштабний судовий процес щодо Лівії як держави, що спонсорувала тероризм. У 2008 році Лівія погодилася виплатити $1,5 млрд. доларів США для врегулювання претензій клієнтів компанії.

Сам Хайдеман є впливовим юристом, що регулярно бере участь у зустрічах у Білому домі. Його визнано у таких судових інстанціях, як Претензійний Федеральний суд США і Верховний Суд США. Адвокати компанії «Хайдеман, Нудельман і Калік» мають статус зареєстрованих лобістів у Конгресі.

Як правозахисник Хайдеман брав участь у делегаціях на конференціях ООН та очолював одну з комісій організації, був удостоєний нагороди від президента Аргентини «Орден Травня» (найвища відзнака для нерезидентів цієї країни), а також виступав у Бібліотеці Палацу Миру Міжнародного суду в Гаазі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

63