Рішення про долю Верховної Ради поточного скликання буде прийматися на основі Конституції і волі народу, заявив Президент України Петро Порошенко, про що повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

«Рішення буде прийнято тоді, коли настануть конституційні підстави, а їх час, як відомо всім, припадає на День Незалежності», - заявив Порошенко.

Він також повідомив, що буде проводити консультації з фракціями і керівництвом Верховної Ради з цього питання. «У своїх рішеннях я буду керуватися прагненням українського народу, а він вимагає перезавантаження, вимагає люстрації. Вибори є найкращою формою люстрації», - підкреслив Президент.

Він також зазначив, що, за останніми даними, підтримка народом проведення виборів у Верховну Раду перевищує 80 відсотків.

«Ми виконуємо те, до чого прагне народ», - заявив Порошенко.

Як повідомляв ForUm, 31 липня Президент Петро Порошенко, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, голова парламенту Олександр Турчинов та керівники депутатських фракцій та груп домовилися про необхідність скорочення терміну проведення виборчої кампанії на позачергових виборах Ради з 60 до 45 днів.

14 серпня народні депутати не дійшли згоди щодо внесення змін у виборче законодавство, таким чином, перевибори у Верховну Раду будуть здійснюватися згідно з чинним законом про вибори.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом