Кабінет Міністрів дозволив студентам-переселенцям з анексованого Росією Криму, які навчалися за рахунок фізичних або юридичних осіб, довчитися в державних і комунальних вищих навчальних закладах материкової України в поточному навчальному році за рахунок державного бюджету.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства освіти і науки.

«Згідно з розпорядженням для забезпечення захисту прав студентів, які навчалися за кошти фізичних та юридичних осіб (контракт) у кримських вузах і були переведені у внз державної та комунальної форми власності на материковій частині України в період з березня по червень 2014 року, завершення 2013/2014 навчального року здійснюється на безоплатній основі», - сказано в повідомленні.

Продовження навчання з 1 вересня цих студентів на території інших регіонів буде здійснюватися з урахуванням положень Закону «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України».

Нагадаємо, протягом березня-червня цього року 1500 студентів, які навчалися у вищих навчальних закладах, розташованих на території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, з яких 600 осіб навчалися на контрактній основі, були переведені для продовження навчання в 126 вищих навчальних закладах, розташованих на материковій частині України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом