Банки не застраховані від проблем з кредитами для військовослужбовців у разі їх загибелі або надання їм додаткових пільг.

Таку думку Forum'у висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко, коментуючи інформацію про те, що військовослужбовцям відмовляють у кредитуванні.

«Перше - банки не застраховані від проблем, якщо військовий загине, у нас не існує такої системи. По-друге, сьогодні є ризики, що військовим введуть якісь пільги і вони отримають можливість не гасити борг. Це банки теж дуже лякає», - заявив він.

Крім того, експерт вважає, що військовослужбовцям не видають кредити і тому, що банки намагаються убезпечити себе від зловживань, «коли навмисне будуть набирати кредити на військових і борг буде висіти».

Охріменко не здивований тим, що банки закрили або обмежили кредитні лінії на картах. «Банки вирішили просто позакривати, щоб не ризикувати», - вважає він.

Нагадаємо, як повідомили Forum'у в прес-службі Приватбанку, Закон «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» хоч і не прямою нормою, але закрив можливість військовослужбовцям отримувати нові кредити до закінчення АТО.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом