Ситуація з колоною з гуманітарним вантажем близька до вирішення, заявив представник Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Українська влада зволікає з оформленням на кордоні російського гуманітарного вантажу, але ситуація близька до вирішення, і, ймовірно, колону буде незабаром пропущено на територію країни.

Про це в четвер, 21 серпня, в інтерв'ю агентству Reuters заявив представник Міжнародного комітету Червоного Хреста Юан Уотсон.

За його даними, луганська влада провела «попередні заходи» для прийому російської колони. МКЧХ закликав провести огляд вантажівок для швидкого пропуску їх через кордон, додав представник організації.

«Ми сподіваємося, що всі питання будуть вирішені в найближчий час», - наводить Reuters слова Уотсона.

Між тим українська прикордонна служба повідомила «Інтерфаксу» про те, що гуманітарний вантаж з РФ не проходив оформлення.

«Станом на сьому годину ранку жоден автомобіль не був оформлений», - цитує агентство 21 серпня заяву прес-служби українського відомства.

Тим часом до пункту пропуску «Донецьк» підійшла ще одна колона з 16 «вантажівок з гуманітарною допомогою».

У МНС РФ зазначили, що російська автоколона буде рухатися територією України до пункту призначення без зупинок, її будуть супроводжувати автомобілі Червоного Хреста.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом