Музей Алларда Пірсона в Нідерландах відмовився приймати рішення про передачу золота скіфів котрійсь із сторін, що претендують на нього. Це питання буде вирішуватися компетентним суддею або ж за згодою сторін, йдеться в заяві на сайті музею.

Як наголошується в тексті документа, «спірні об'єкти будуть зберігатися в музеї доти, поки ситуація не проясниться». Раніше при музеї була створена спеціальна комісія, що складається з юристів, які повинні були визначити приналежність скарбів, пише Lenta.ru.

На експонати, представлені на виставці «Крим: золото і секрети Чорного моря», претендують одночасно Україна і Росія. Крим, ще будучи в складі України, передав Нідерландам археологічні знахідки з п'яти місцевих музеїв на час виставки. Серед артефактів - об'єкти із золота, церемоніальний шолом і коштовності.

Міністерство культури Російської Федерації не буде втручатися в переговори про повернення скіфського золота з Амстердама в Крим.

Раніше Міністерство культури звернулося до міжнародної юридичної компанії, яка у випадку судового розгляду буде захищати інтереси Росії.

Музейна колекція, що отримала назву «Скіфське золото», була вивезена на виставку в археологічний музей Алларда Пірсона в Амстердам. Більшість експонатів належало Керченському історико-культурному заповіднику.

Раніше повідомлялося, що виставка золота скіфів, на яке претендує Росія, залишиться в Амстердамі до вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом