Посаду урядового уповноваженого з питань європейської інтеграції буде ліквідовано. Про це на прес-конференції заявив урядовий уповноважений з питань євроінтеграції, торговий представник України Валерій П'ятницький.

«Звичайно, мене звільнили з попередньої посади, тому що я не можу займати дві посади одночасно. З іншого боку, створено інститут заступників міністрів з євроінтеграції. Надзвичайно важливе рішення уряду, яке ініціював особисто прем'єр. Це зроблено для того, щоб створити нові можливості спільної скоординованої діяльності. Більше того, був створений відповідний інститут у секретаріаті Кабінету Міністрів. У посаді, яка є певною одиницею, немає вже ніякої необхідності. Посада торгового представника, враховуючи, що левова частина угоди з ЄС стосується торгівлі, покриває всі питання, пов'язані з торгівлею», - сказав П'ятницький, повідомляє «РБК-Україна».

Нагадаємо, Кабмін 20 серпня 2014 р. ухвалив рішення створити так званий інститут Торгового представника України за кордоном. Його очолив Валерій П'ятницький. У зв'язку з цим подав у відставку міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом