Станом на 12.00 прикордонно-митне оформлення російського гуманітарного вантажу не проводилося. Про це на брифінгу в Києві повідомив керівник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

У той же час він зазначив, що віддано всі розпорядження для початку оформлення вантажу найближчим часом.

За словами Лисенка, станом на вечір 20 серпня українські прикордонні і митні служби не здійснювали процедур з оформлення вантажу, оскільки ще не отримано остаточне підтвердження від Міжнародного комітету Червоного Хреста про готовність доставити вантаж до місця призначення, повідомляє «УНІАН».

«Серед іншого йдеться про те, що МКЧХ, який взяв на себе відповідальність за всі логістичні аспекти, в тому числі маршрут транспортування, зберігання і розподіл допомоги на території України, повинен отримати всі гарантії безпеки для персоналу та вантажу», - сказав Лисенко.

Такі гарантії, за його словами, Червоному Хресту повинні надати в першу чергу незаконні збройні формування і сама РФ.

Як повідомляв ForUm, увечері 20 серпня 16 «КамАЗів» зі складу гуманітарного конвою зайшли на територію пункту пропуску «Донецьк» (РФ).

Раніше РФ і МКЧХ досягли «розуміння готовності» до початку руху колони з гуманітарною допомогою.

Україна у свою чергу готова надати гарантії безпеки для російського конвою з гуманітарною допомогою на території, яка підконтрольна силам антитерористичної операції.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України закріпив новий порядок митного оформлення гуманітарних вантажів, що йдуть в Україну по лінії Червоного Хреста, Всесвітньої організації охорони здоров'я, ООН і НАТО, який буде діяти до моменту завершення антитерористичної операції у Луганській і Донецькій областях.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом