На накопичувальної майданчику з боку півострова Крим встановлені спеціальні термінали з видачі талонів автомобілістам, що переправляються через Керченську переправу, які повинні почати роботу сьогодні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Єдиної транспортної дирекції.

«Нова схема організації черги буде впроваджуватися в кілька етапів. На першому етапі автомобілісти, в'їжджаючи на накопичувальний майданчик, отримують талон з порядковим номером, в якому зазначено час заїзду та номер автомобіля, і чекають запрошення для переїзду на наступний накопичувальний майданчик», - повідомили в прес-службі.

Тут зазначають, що у водіїв при переїзді з однієї черги до іншої часто виникає питання: звідки беруться ті чи інші автомобілі? «Введення системи дозволить візуалізувати процес, і у кожного водія на руках буде свій талон. Для нас це теж стане прозорою системою обліку транспорту», - пояснили в ЕТД.

Другий етап введення системи передбачає роботу спеціального сайту, через який можна буде здійснювати онлайн-бронювання поряд з отриманням талонів живої черги. Перевага бронювання талонів через сайт полягає в тому, що водій буде знати заздалегідь час свого відправлення через переправу.

«Введення електронної черги через спеціальну систему не може бути реалізоване протягом тижня. Система повинна пройти випробування в тестовому режимі і тільки після цього буде повністю запущена. В майбутньому отримання талона буде здійснюватися через віддалений доступ за допомогою смс-інформування», - зазначили в транспортній дирекції.

Нагадаємо, черга на пором в кубанському порту «Кавказ» вперше зникла з початку туристичного сезону. При цьому до 1100 автомобілів зросла черга тих, хто виїжджає з Криму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом