Президент Франції Франсуа Олланд запропонував подумати над ідеєю скликання чотиристоронньої зустрічі глав урядів Франції, Німеччини, України і Росії для обговорення шляхів виходу з кризи в Україні.

«Необхідно вести діалог. Я це показав, організувавши першу зустріч між Петром Порошенком і Володимиром Путіним 6 червня в Нормандії. І зараз з'явилася нова можливість розглянути ідею зустрічі на рівні глав урядів України, Росії, Франції, Німеччини, щоб знайти вихід з кризи», - заявив президент Франції в середу в інтерв'ю газеті «Монд».

За словами Олланда, «це передбачає припинення поставок зброї, припинення вогню, встановлення контролю за кордоном і налагодження політичного діалогу».

«Ангела Меркель (канцлер ФРН. - Ред.) відправиться до України в суботу. Сам я перебуваю в контакті з російським президентом. Ми говорили 12 серпня, і я йому сказав, що якщо не відбудеться швидкого виходу з кризи, це буде дуже дорого коштувати росіянам як в економічному плані, так і в політичному», - сказав президент Франції, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Він також не виключив введення додаткових санкцій проти РФ у разі відсутності прогресу у вирішенні українського кризи.

«Введення санкцій було необхідним кроком. І нам будуть потрібні додаткові санкції, якщо ситуація залишиться без змін», - сказав Олланд.

Президент Франції визнав, що європейські країни несуть шкоду від обмежувальних заходів, які вони ввели проти Росії.

«Санкції впливають як на тих, хто їх впроваджує, так і на тих, проти кого вони запроваджуються. Для Європи це вибір, з яким вона змирилася», - додав президент Франції, відзначивши важливість надання компенсації європейським аграріям, чию продукцію Росія заборонила ввозити.

Нагадаємо, в Берліні в ніч з 17 на 18 серпня відбулися переговори глав МЗС України, Росії, Франції та Німеччини Павла Клімкіна, Сергія Лаврова, Лорана Фабіуса і Франка-Вальтера Штайнмайера, присвячені конфлікту на сході України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом