Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович сьогодні засудила нещодавні напади на представників ЗМІ у різних регіонах України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ОБСЄ.

«Насильство проти журналістів сковує все суспільство в цілому, це неприйнятно. Багато чого ще належить зробити, щоб покінчити з безкарністю», - сказала Міятович.

Вона закликала українську владу оперативно і ретельно розслідувати напади на українських журналістів і зробити все можливе для забезпечення безпеки представників ЗМІ.

«Якщо правоохоронці і чиновники будуть створювати загрозу безпеці журналістів, замість того щоб захищати і надавати їм допомогу, це неприпустима і дуже тривожна практика», - сказано в листі Міятович до української влади від 19 серпня.

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ України оголосило в розшук російського фотокореспондента видання МІА «Росія сьогодні» Андрія Стеніна. Зв'язок зі Стеніним, що працював в зоні АТО на сході України, зник 5 серпня. Раніше надходила інформація, що російський журналіст може перебувати в управлінні Служби безпеки України в Запоріжжі, але 8 серпня в СБУ цю інформацію спростували.

11 серпня посольство Російської Федерації в Києві направило в Міністерство закордонних справ України ноту з проханням надати інформацію про місцеперебування російського фотожурналіста Стеніна.

Також представник Організації з безпеки і співробітництва в Європі щодо свободи засобів масової інформації Дунья Міятович вимагала відпустити журналіста.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом