Приватизація державних об'єктів у сьогоднішніх реаліях - це злочин. Таку думку Forum'у висловив заступник голови парламентського Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, народний депутат від ВО «Свобода» Олександр Мирний, коментуючи внесення змін урядом у Перелік об'єктів держвласності, що підлягають приватизації у 2012-2014 роках, до якого входило 66 державних шахт.

«Я взагалі не бачу тут предмета для розмови з одної простої причини: коли все лежить на дні, продавати що-небудь - це злочин», - заявив він.

За його словами, сьогодні якісно провести приватизацію, дорого продавши об'єкти ефективному власнику, неможливо. «Йде війна. Все знецінилося - маю на увазі промислові активи. Ціна активів, що перебувають у Луганській і Донецькій областях, це навіть не ціна металобрухту. Про що ми говоримо? Про який продаж?» - акцентував парламентарій.

«Один американський мільярдер на питання про те, як він досяг такого успіху, відповів, що він купував, коли все продавали, а продавав, коли купували. От зараз всі продають. І ми, виходить, стаємо в чергу, щоб продавати?! Чи все робиться для самих себе і для зацікавлених людей, щоб була можливість у кращі часи перепродати і «стригти купони»?!» - обурився Мирний.

Крім того, свободівець заявив, що приватизація стратегічних підприємств повинна бути взагалі заборонена. «Також має бути проведено перегляд приватизації, і в разі, якщо не були виконані взяті на себе зобов'язання, майно необхідно повертати у власність держави», - впевнений нардеп.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

54