Аргентина планує погашати боргові зобов'язання в іноземних валютах через Центральний банк на місцевому ринку з метою обійти рішення суду США, який минулого місяця заблокував виплати, в результаті чого країна зіткнулася з дефолтом вдруге за 13 років.

Уряд Аргентини внесе в парламент законопроект, що дозволить іноземним власникам облігацій обміняти папери на нові. Ці нові бонди будуть переведені в національну юрисдикцію зі збереженням колишніх параметрів випусків, заявила в ході звернення до нації президент країни Крістіна Фернандес де Кіршнер.

Аргентина буде виплачувати борг через Центробанк, а не через Bank of New York Mellon Corp., який зараз виступає довірчим власником за облігаціями країни. Інвестори, які відмовляться від обміну паперів, також зможуть отримати виплати через Нацбанк, зазначила президент, повідомляє агентство Bloomberg.

Нагадаємо, влада Аргентини оголосила дефолт - тобто офіційно визнала, що країна не здатна платити за своїми боргами. Аргентина подала позов проти Сполучених Штатів Америки в Міжнародний суд Організації Об'єднаних Націй, розраховуючи просунутися у вирішенні боргової проблеми. При цьому країна готова до діалогу з кредиторами, але не вважає проблему з виплатою боргу дефолтом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

284