Бойовики радикального угрупування «Ісламська держава» опублікували відеозапис, на якій вони обезголовлювали американського журналіста Джеймса Фоулі.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на агентство АП.

Екстремісти заявили, що стратили журналіста, щоб помститися Вашингтону за атаки їх позицій в Іраку. На відеоролику відображений ще один чоловік, якого бойовики ідентифікували як позаштатного кореспондента журналу «Тайм» Стівена Сотлоффа. Його вони пообіцяли стратити в майбутньому.

У Вашингтоні заявили, що наразі американські розвідслужби перевіряють справжність відеозапису. Водночас кілька представників адміністрації США на умовах анонімності підтвердили АП, що на відеозаписі зображений саме Фоулі.

За словами джерела АП, президент США Барак Обама пізніше в середу виступить зі спеціальною заявою у зв'язку із загибеллю журналіста.

Зі свого боку, сім'я журналіста, який зник у листопаді 2012 року на півночі Сирії, на сторінці в «Фейсбуці» вже підтвердила його загибель.

«Він віддав своє життя, намагаючись повідомити світу про страждання сирійського народу», - написала мати Фоулі.

Вона закликала бойовиків зберегти життя решті заручників. «Вони, як і Джеймс, не винні. Вони не контролюють політику американської влади в Іраку, Сирії чи в інших частинах світу», - підкреслила вона.

Фоулі зник у Сирії у листопаді 2012 року, будучи позаштатним кореспондентом АФП і бостонської газети «Глобал пост». Коли він їхав на автомобілі по території, за яку йшли бої між урядовими військами і повстанцями, його зупинили четверо бойовиків. Відтоді від журналіста не було ніяких звісток.

Як повідомляв ForUm, президент США Барак Обама санкціонував 7 серпня точкові повітряні удари по бойовиках «Ісламської держави», якщо вони будуть загрожувати американським дипломатам і військовим.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172