Конфлікт на сході України можна вирішити, заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр 19 серпня.

За його словами, спостерігаються серйозні зміни у позиціях сторін, задіяних у конфлікті. На думку Штайнмаєра, сторони шукають шляхи до перемир'я.

Штайнмаєр також вважає, що українську кризу можна вирішити і немає сенсу порівнювати її з конфліктом в Іраку, де мирне населення зіткнулося з вкрай жорстокими фундаменталістами. Тому Берлін не виключає надання військової допомоги Іраку, але відмовляється надати її Україні, повідомляє «Deutsche Welle» з посиланням на телеканал ZDF.

Запланована зустріч між президентами України та Росії, за словами глави МЗС Німеччини, ще не є вирішенням конфлікту, але серйозний крок вперед.

Штайнмаєр також підкреслив, що ті, хто звинувачує Німеччину в дуже м'якій позиції щодо Росії, неправі. Водночас, він висловив сумнів, що одні лише санкції можуть змусити Москву піти на поступки.

Як повідомляв ForUm, у Мінську 26 серпня відбудеться зустріч на вищому рівні у форматі Україна - ЄС - «Євразійська трійка» (Білорусь, Казахстан, Росія) для обговорення питань, пов'язаних з виконанням Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом, енергетичною безпекою зі стабілізацією ситуації на Донбасі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом