Закон України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні», прийнятий 8 квітня 2014 року, призвів до узурпації влади в судових органах України. Про це пише видання «Голос».

«Сьогодні вже можна сказати, що основною метою прийняття цього закону було не «утвердження верховенства права у суспільстві і законності в діяльності судів», як записано в його тексті, а узурпація влади в судових органах, розправа над неугодними і «підминання» під себе всієї судової системи», - зазначає видання.

На думку видання, тимчасова спеціальна комісія з перевірки суддів, створена після прийняття закону для перевірки суддів на предмет порушення присяги, не виправдала цілей свого створення і навіть не почала повноцінно працювати.

«Її члени зібралися цілий один раз за 4 місяці, і то, лише з організаційних питань. На думку членів комісії, почати повноцінну роботу їм заважає те обставина, що люди у нас в країні «несвідомі» і «неосвічені», тому зі скаргами ніхто до них не звертається», - пише видання.

Однак після того, як міністр юстиції Павло Петренко зробив публічну заяву про неефективність роботи тимчасової комісії, на її адресу надійшло відразу 57 скарг на дії суддів, причому всі вони прийшли від імені якогось Максима Середи.

«Даний громадянин працює не де-небудь, а в Центрі політико-правових реформ, засновником і головою якої є Ігор Коліушко, давній друг голови тимчасової комісії Володимира Мойсика. Як тільки в інформаційному просторі з'явилися заяви про недоцільність існування тимчасової комісії, відразу «шановні» члени отримали цілу купу скарг на дії суддів, підготовлених «добрим другом»», - йдеться в статті.

Ще одним другом Володимира Мойсика, за інформацією видання, є звільнений за порушення присяги екс-голова Окружного адміністративного суду Києва, а нині заступник Генпрокурора України Олег Бачун.

«У роботі тимчасової комісії з'явився такий собі «запасний аеродром», коли за велінням голови тимчасової комісії з'являється маса «обґрунтованих» скарг на дії суддів. Потрібно лише домовитися з «розуміючим» товаришем, що той буде організовувати процес відправки кляуз на суддів, щоб хлопці могли і грошей заробити», і публічно продемонструвати, що виконують непорушно важливу місію - борються з «суддівським злом», - йдеться в статті видання.

«Так що і Володимир Мойсик, і інші герої» тимчасової комісії, і Олег Бачун, і Ігор Коліушко зараз «на коні», адже сьогодні вони в ролі тих, хто люструє, а не «люстрованих». Бачун активно ходить на засідання органів суддівського самоврядування, ніби натякаючи - «я - наглядач». Коліушко активно готується до виборів у народні депутати і щосили освоює гранти західних партнерів. Мойсик взагалі заявив, що все «порішав» з оточенням Президента, і буде призначений членом Вищої ради юстиції за його квотою, і також стане головою цього органу», - зазначає видання.

У статті підкреслюється, що нинішньому вигляді люстрація є не інструментом вдосконалення влади, а політичною технологією, плодить корупцію.

«У тій формі, як вона є, люстрація здатна принести дивіденди тільки своїм керівникам. На популістських ідеях легко придбати політичний, а місцями і грошовий капітал. І це так звані «люстратори» прекрасно розуміють. А на горизонті вже замигтіла партія «Воля», на чолі з відомим Єгором Соболєвим, мета членів якої ніяк не реформи, а одна суцільна «люстрація». Адже завжди легше обдурити рядового виборця пафосною виправдовувальною тезою - «так, ми не зробили нічого корисного і доброго, але ми ж боролися проти зла», - пише видання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

50