Правоохоронці поклали край діяльності конвертаційного центру з річним оборотом близько дев'яти мільярдів гривень, який підозрюється у фінансуванні членів незаконних збройних формувань на сході України.

Про це повідомляє прес-служба департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю Міністерства внутрішніх справ України.

За словами начальника ДДСБЕЗ МВС України Василя Пісного, на якого посилається прес-служба відомства, за попередньою інформацією, гроші від нелегальних операцій йшли на підтримку членів незаконних збройних формувань в Донецькій і Луганській областях.



Крім цього, за даними міліції, на цей нелегальний конвертаційний центр працювали посадові особи кількох комерційних банків і фірм, розташованих на території столиці та ще двох областей.

«Зловмисники здійснювали незаконну діяльність, пов'язану з конвертацією безготівкових коштів у готівку і навпаки, з наступним їх переведенням в іноземну валюту. Також правопорушники займалися легалізацією коштів, отриманих злочинним шляхом», - йдеться в повідомленні.



З метою припинення незаконної діяльності «конверта» правоохоронці обшукали офісні, житлові приміщення, автотранспорт тощо. У результаті проведення цих заходів вилучено: різну готівкову валюту без правовстановлюючих документів на 24 млн грн, а також комп'ютерну техніку, магнітні носії, «чорну» бухгалтерію та інші речові докази злочинної діяльності.



За даним фактом Головним слідчим управлінням МВС України розпочато досудове розслідування за ознаками злочинів, передбачених ст. 205 (Фіктивне підприємництво) та ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

132