Кожну групу з 30 вантажівок російської гуманітарної колони будуть супроводжувати п'ять співробітників Міжнародного комітету Червоного Хреста. Про це сьогодні на брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

«У попередньому плані, розробленому комітетом Червоного Хреста, передбачено, що кожну групу з 30 вантажівок з російським гуманітарним вантажем буде супроводжувати близько п'яти співробітників Червоного Хреста», - заявив Перебийніс.

При цьому, за його словами, комітет виступає за необхідність якнайшвидшого повернення російського транспорту в Росію.

Нагадаємо, 12 серпня вранці автоколона з 280 вантажівок з гуманітарною допомогою висунулася з підмосковного Наро-Фомінська в напрямку сходу України, повідомили в адміністрації Московської області. За інформацією російської влади, вантажівки повинні доставити нужденним в Україні продовольство, медикаменти, питну воду, спальні мішки і електростанції.

15 серпня у пункті пропуску «Донецьк» Ростовської області (РФ) почалося оформлення цього гуманітарного вантажу, повідомляє «РБК-Україна».

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України закріпив новий порядок митного оформлення гуманітарних вантажів, що йдуть в Україну по лінії Червоного Хреста, Всесвітньої організації охорони здоров'я, ООН і НАТО, який буде діяти до моменту завершення антитерористичної операції у Луганській і Донецькій областях.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом