З Одеського нафтопереробного заводу, який наразі перебуває під вартою у зв'язку з розслідуванням справи власника групи компаній ВЕТЕК Сергія Курченка, хочуть викрасти нафту на десятки мільйонів гривень. Про це повідомив адвокат Сергія Курченка Андрій Федур.

«На ці нафтопродукти був накладений арешт, сьогодні цю справу з Головного управління МВС України передано в Одесу, і, за інформацією, якою я володію, це зроблено для того, щоб в Одесі в суді змінити місце зберігання нафтопродуктів. Тобто передати "комусь потрібному" на зберігання. І мета цих дій полягає в тому, щоб створити умови для розкрадання нафтопродуктів», - сказав він, повідомляє «Корреспондент.net».

За словами Федура, він як адвокат вже кілька днів не може отримати доступ до матеріалів справи, і де вони зараз, йому невідомо. Він також повідомив, що у зв'язку з цим збирається направити скарги в Генеральну прокуратуру і Міністерство внутрішніх справ.

«Я не маю права називати прізвища, але, на мій погляд, до цього причетні досить впливові люди в Україні. Крім того, це робиться з допомогою МВС. Там величезна кількість нафти, суми обчислюються десятками мільйонів гривень. Це дуже ласий шматок», - підкреслив Федур.

Нагадаємо, раніше Віталій Махінчук, керуючий партнер адвокатського об'єднання «Гесторс», що є юридичним консультантом ЦК ВЕТЕК, повідомив, що у зв'язку з арештом активів Одеського нафтопереробного заводу по справі компанії ВЕТЕК на заводі, не призначеному для зберігання великої кількості нафтопродуктів, накопичилося 67 тонн нафти, що таїть потенційну загрозу екології мільйонного міста.

Про підозри щодо Курченко Генпрокуратура оголосила 20 березня. Бізнесменові закидають «шахрайства і розкрадання, пов'язані з підприємством «Укргазвидобування». При цьому його адвокат Федур упевнений, що справу проти Курченко рано чи пізно закриють, оскільки у слідства немає ні доказів протиправної діяльності його підзахисного, ні навіть реального потерпілого.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

52