Прокуратура Запорізької області направила до суду обвинувальний акт стосовно членів злочинної групи, які навесні цього року організували поставку до м. Бердянськ 73 ящиків стрілецької та протитанкової зброї для проведення підривної діяльності на території Бердянська і Маріуполя.

Про це під час брифінгу розповів прокурор Запорізької області Олександр Шацький, повідомляє прес-служба прокуратури області.

В ході досудового розслідування встановлено, що троє чоловіків переправили партію зброї з території АР Крим до Бердянська, після чого хотіли переправити її до Маріуполя для членів незаконних збройних формувань так званої Донецької народної республіки.

«Під час затримання співробітниками УСБУ в області один з членів групи був убитий. Двоє інших затримані. Вилучено 73 ящики зі зброєю, в яких було 88 автоматів АК-74, п'ять кулеметів РПК-74, три кулемети ПКМ, 24 гранатомети РПГ-22, 918 гранат РГД-5 із запалами, більше 20 тисяч патронів різних калібрів, а також спорядження до автоматів і кулеметів (штик-ножі, магазини, підсумки і т.д.)», - розповіли в прес-службі.

Разом з тим встановлено, що для досягнення своїх цілей і у власних інтересах зловмисники вступили в злочинну змову з представниками спецслужб сусідньої держави і намагалися вести підривну діяльність проти України.

Зараз зловмисникам оголошено про підозру за ч. 2 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України за попередньою змовою групою осіб), ч. 1 ст. 111 (Державна зрада), ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю) і ч. 1 ст. 258-3 (Створення й участь у діяльності терористичної групи) Кримінального кодексу України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом