Україна втрачає валюту від спецрежиму на авіаперевезення. Таку думку ForUm'у висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко, коментуючи введення Державіаслужбою обмежень на польоти над територією країни.

«Збитки несуть державні підприємства, які займаються обслуговуванням авіаперевезень, і отримують за це дохід у валюті. А через введення спецрежиму ми автоматично зменшуємо надходження валюти і створюємо проблеми самі собі», - зазначив він.

Експерт підкреслив, що Державіаслужба просто обмежує польоти замість того, щоб реально забезпечувати безпеку перельотів над територією України.

«Виходить, ми не покращуємо ситуацію, а навпаки, вводимо обмеження і тим самим втрачаємо прибуток. Ми самі відмовляємося від цих грошей, мабуть, вони нам не потрібні», - іронізує Охріменко.

Як раніше повідомляв ForUm, 14 серпня Державна авіаційна служба України запровадила для деяких російських авіакомпаній спеціальний режим виконання транзитних польотів з Російської Федерації через повітряний простір України.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

87