Україна повинна повернути свій вплив на світовому продовольчому ринку. Про це, як повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у ході поїздки до Черкаської області.

«Єдина галузь, що демонструє зростання, - сільське господарство. Наполягав і наполягаю, що у нас зараз є дві точки зростання української економіки. Перше - це сільське господарство. Друге - це енергетика. Наше завдання - зробити все для того, щоб Україна повернула вплив на світовому продовольчому ринку», - сказав він.

За словами глави уряду, для виконання цього завдання існують всі можливості: «У когось є нафта, у кого є газ. У нас є земля і можливість нагодувати Україну і годувати значну кількість країн, які повинні валютою платити Україні за те, що ми продаємо сільськогосподарську продукцію», - підкреслив Яценюк.

На даному етапі, зазначив прем'єр, в Україні почався процес податкової реформи, яка повинна забезпечити подальший розвиток галузі.

Він нагадав, що концепція уряду пропонує скорочення кількості податків до дев'яти. Але дискусія щодо реформування податкової системи в сільському господарстві ще триває.

«Наші іноземні кредитори пропонують, щоб ми перейшли на загальну систему оподаткування по сільському господарству. Ми усвідомлюємо те, що на це можна перейти в тому випадку, якщо ми застосовуємо дотації і субсидії, які передбачені в Європейському Союзі. Тому що складно буде конкурувати», - підкреслив він.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів пропонує скоротити кількість податків і зборів для підприємців з 22 до 9.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом