Перш, ніж отримати активи колишнього СРСР, Україні доведеться розрахуватися за радянські борги. Таку думку в коментарі Forum'у висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко, коментуючи ініціативу уряду про створення комісії з захисту інтересів України в питанні повернення майна колишнього СРСР.

«Це винятково піар-хід. І він однозначно безперспективний», - заявив він.

За його словами, спадщина колишнього СРСР - це не тільки майно, але і борги. «Якщо ми зараз піднімемо питання про повернення майна СРСР, то Україна повинна буде знайти десь неймовірно велику суму грошей, щоб розрахуватися за радянські борги. Всі забувають, що якщо брати на себе активи - то потрібно відповідати і за пасиви, і навпаки. А якщо говорити про борги - то сума там буде значно більше за ту, яку розраховують отримати», - пояснив експерт.

«На сьогоднішній момент всі ці розмови про те, що це нам дасть певний позитивний ефект з точки зору економіки, абсолютно безглузді», - вважає економіст.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України створив комісію з захисту інтересів України в питанні повернення майна колишнього СРСР, що належить Україні.

 

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

169