Регулярні перевезення в напрямку міст Слов'янська та Святогірська Донецької області станом на 15:30 18 серпня частково відновлені. Про це повідомили у департаменті розвитку базових галузей промисловості Донецької облдержадміністрації.

Так, на маршруті Донецьк - Слов'янськ, Донецьк - Святогірськ, Донецьк - Краматорськ перевізниками відновлені зазначені сполучення і вже здійснюються перевезення пасажирів.

У зв'язку з пошкодженням шляхопроводу в районі с. Новобахмутівка і з бойовими діями в районі Ясинуватського посту перевезення здійснюються по об'їзній дорозі через Макіївку, Пантелеймонівку, Червоний Партизан, Дзержинськ, що збільшує час перебування пасажирів у дорозі.

«Перевізником “ФОП Звонарьов Є.В.” відновлено рух сезонних маршрутів у напрямку з Донецька до м. Святогірськ і с. Щурово. Перевізником ТОВ “Авто-Експрес” наразі здійснюються перевезення пасажирів у вказаному напрямку за трьома графіками», - йдеться в повідомленні.

Водночас у зв'язку з бойовими діями приміські автобусні маршрути №136 «Авдіївка - Донецьк» (18 графіків), №136А «Авдіївка - Донецьк» (8 графіків), №112 «Ясинувата - Авдіївка», №103 «Донецьк - с. Новоселівка - смт Желанне», №113 «Ясинувата - Желанне ч/п Хімік», № 116-б «Верхньоторецьке - Донецьк ч/з Ясинувату», №137 «Донецьк - Новоолександрівка», №138 «Донецьк - Карлівка», №115 «Пантелеймонівка - Донецьк» наразі не обслуговуються.

Рух автобусів заплановано частково відновити після закінчення бойових дій у Ясинуватському районі.

Аналогічна ситуація склалася і з автобусними маршрутами загального користування № 129 «Мар'їнка - Донецьк» і «Красногорівка - Донецьк», «Красногорівка - Курахове». У зв'язку з бойовими діями автобуси зазначених маршрутів виїжджають на лінію частково. Наразі рух автобусів на маршруті «Красногорівка - Донецьк» частково відновлено. Так, на маршруті в черговому режимі працюють три графіки з 11-ти.

Маршрут «Донецьк - Курахове» обслуговується ТОВ «Горлівське АТП» п'ятьма графіками (всього - шість графіків).

У зв'язку з бойовими діями в районі Ясинуватського посту автобусні маршрути «Донецьк - Горлівка», «Донецьк - Єнакієве» не обслуговуються.
У м. Донецьк склалася напружена ситуація з транспортним сполученням в Петровському районі і в районі аеропорту.

Станом на 18 серпня рух тролейбусного маршруту № 18 «вул. Університетська - сел. Новоросійське ч/з шахти «Бутівка» не відновлено.

Міські автобусні маршрути загального користування № 10 і № 73, № 25 скорочені до Партизанського проспекту у зв'язку з закриттям Путилівського мосту.

Досі не працює автовокзал «Західний», тому міжміське автобусне сполучення здійснюється з автовокзалу «Південний».

Наразі розглядається питання відновлення зазначених маршрутів шляхом ремонту шляхопроводів або впровадження альтернативного транспортного сполучення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом