Україна отримала перші два мільйон кубометрів газу протягом другої доби тестових випробувань реверсного режиму постачань газу трубопроводом «Вояни-Ужгород».

Про це заявив офіційний представник оператора газотранспортної системи Словаччини - компанії Eustream Габріель Беєр.

«Протягом другої доби випробувань реверсного режиму постачань газу трубопроводом "Вояни-Ужгород" в Україну надійшли перші два мільйони кубометрів газу. Протягом всього періоду пуско-налагоджувальних робіт, який триватиме до кінця серпня, завантаження трубопроводу буде поступово зростати», - сказав Беєр.

За словами Беєра, комерційне використання газопроводу в контрольному режимі має розпочатися 2 вересня, коли трубопровід потенційно зможе приймати до 27 мільйонів кубометрів газу на добу. Протягом наступних шести місяців поставки будуть супроводжуватися роботами з технічної перевірки і доведення всіх компонентів системи до необхідних параметрів. З 1 березня 2015 року газопровід «Вояни-Ужгород» має функціонувати в нормальному робочому режимі, повідомляє РІА «Новости».

Раніше ForUm повідомляв, що оператор газотранспортної системи Словаччини - компанія Eustream - разом з українською стороною почав тестові випробування в реверсному режимі на реконструйованому газопроводі «Ужгород-Вояни».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом