Комуністична партія України подала до Європейського суду з прав людини скаргу на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 04.08.2014 року, якою партії як заявнику було відмовлено у відкритті кримінального провадження щодо голови Верховної Ради України Олександра Турчинова. Про це повідомляє прес-служба Компартії України.



Нагадаємо, 16.07.2014 року Комуністична партія України звернулася до Генеральної прокуратури України з заявою про скоєння Олександром Турчиновим злочину щодо втручання в діяльність судових органів. Заяву було мотивовано тим, що Турчинов О.В., будучи головою Верховної Ради України, використовуючи своє службове становище, висловив конкретну рекомендацію окружного адміністративного суду Києва, у провадженні якого знаходиться поданий Міністерством юстиції України позов про заборону Компартії, прийняти конкретне «справедливе рішення», яким, на його думку, є заборона діяльності КПУ в Україні, повідомляє Golos.Ua.

Як пояснили адвокати Компартії, єдиним законним, обґрунтованим і вмотивованим рішенням слідчого судді за скаргою Комуністичної партії України, має бути постанова про задоволення скарги і зобов'язання прокурора Генеральної прокуратури України внести відомості про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати досудове розслідування.

Однак постанова судді Печерського районного суду м. Києва від 04.08.2014 року про відмову в задоволенні скарги є незаконною і політично мотивованою.

Оскільки чинним КПК не передбачено апеляційне оскарження постанови про відмову в задоволенні такої скарги, всі національні можливості для захисту свого порушеного права вважаються вичерпаними. У зв'язку з цим КПУ скористалася своїм правом на звернення до ЄСПЛ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

49