Проблема власності колишнього СРСР дуже складна, і миттєво її не вирішити. Таку думку Forum'у висловив доктор економічних наук, професор, заслужений економіст Олексій Плотніков, коментуючи той факт, що за підсумками чергового засідання Кабміну, що відбулося 13 серпня, було прийнято рішення про створення Комісії з захисту інтересів України в питанні повернення майна колишнього СРСР.

«Проблема власності СРСР дуже складна. Її не можна вирішити миттєво, тут і зараз, шляхом видання указу, створення комісії. Якщо Україна прожила всі роки незалежності з так званим нульовим варіантом, коли ні активи, ні пасиви колишнього СРСР на Україну не діяли, то в принципі не бачу передумов для вирішення цієї ситуації. Хоча з політичної точки зору владу зрозуміти можна», - заявив він.

Плотніков також додав, що повернення майна колишнього СРСР Україні - дуже трудомісткий і тривалий процес. «В умовах військового конфлікту він точно не вирішиться. А що стосується більш тривалих переговорів, спокійної і виваженої роботи - думаю, можна про це говорити», - підсумував економіст.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України створив комісію з захисту інтересів України в питанні повернення майна колишнього СРСР, що належить Україні.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

71