Служба безпеки України затримала злочинну групу, яка готувала терористичні і диверсійні акти в Полтавській області з метою залякування мирного населення та дестабілізації ситуації в регіоні.

Про це Президенту Петру Порошенку доповів голова Служби безпеки Валентин Наливайченко, повідомляє прес-центр СБУ.

Згідно з доповіддю, було встановлено, що зловмисники - п'ятеро жителів Полтавщини у віці від 39 до 55 років, троє з яких - колишні військові.

«17 серпня в міжнародному аеропорту «Бориспіль» співробітники СБУ затримали двох членів злочинної групи при посадці на рейс Київ-Москва. Після прибуття в Росію зазначені особи планували пройти диверсійну підготовку... Зловмисники планували теракти на об'єктах інфраструктури та будівлях державних установ на Полтавщині. Зокрема - підірвати міст біля міського залізничного вокзалу», - наголошується в доповіді.



У той же день у Полтаві СБУ затримала ще трьох учасників незаконного збройного формування.

Так, під час обшуку приміщень зловмисників правоохоронці виявили карти місцевості з позначеними «цілями» - об'єктами запланованих терактів. Також вилучено вибуховий пристрій, начинений саморізами і цвяхами, і вогнепальну зброю.

Разом з тим встановлено, що зловмисники на підставі підроблених документів створили громадську організацію «Полтавська Фортеця», яка збирала кошти нібито на потреби АТО, насправді ж гроші використовувалися для фінансування протиправної діяльності членів групи.

Слідчі управління СБУ в Полтавській області здійснюють досудове розслідування за ст.258-3 Кримінального кодексу України (Створення терористичної групи чи терористичної організації). Всі зловмисники затримані, тривають допити.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

82