Міністерство закордонних справ України закликало російську сторону припинити використання тематики українських дітей у політичних цілях.

Про це Forum'у повідомили в прес-службі МЗС.

Зокрема, дипломати спростовують повідомлення Уповноваженого при Президентові Російської Федерації з прав дитини Павла Астахова про те, що українська влада нібито забороняє вивозити дітей з зони антитерористичної операції.

«Міністерство закордонних справ України зазначає, що українські органи державної влади вживають усіх можливих заходів щодо забезпечення евакуації у безпечні регіони України дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей з особливими потребами, які продовжують перебувати в закладах соціального захисту дітей та інтернатних установах Донецької та Луганської областей», - сказано в повідомленні.

У зовнішньополітичному відомстві підкреслюють, що станом на 18 серпня зі сходу України евакуйовано 1508 українських дітей зазначеної категорії. Водночас 119 дітей все ще продовжують перебувати у краснодонському і ровеньківському будинках-інтернатах.

«Міністерство закордонних справ України закликає російську сторону припинити використання тематики українських дітей як засобу у своїй політичній грі, що ставить під загрозу їх життя і здоров'я», - резюмують в МЗС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34