Питання про припинення вогню на сході України і початок політичного процесу в державі залишається відкритим. Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров за підсумками чотиристоронньої зустрічі в Берліні.

Він додав, що успіху на цих напрямках в ході зустрічі в Берліні домогтися не вдалося. «Є й такі напрямки, по яких не вдалося досягти прогресу. Це припинення вогню і політичний процес», - сказав він.

Раніше в Міністерстві закордонних справ Російської Федерації охарактеризували військові дії на сході України як внутрішньоукраїнську кризу, пообіцявши сприяти її врегулюванню.

Між тим про певний прогрес у чотиристоронніх переговорах заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр. А міністр закордонних справ України Павло Клімкін після вищезгаданих переговорів підкреслив, що «немає місця компромісу там, де держава повинна перетнути свою червону лінію. Україна її не перетнула».

Нагадаємо, в Берліні в ніч з 17 на 18 серпня завершилися переговори глав МЗС України, Росії, Франції та Німеччини Павла Клімкіна, Сергія Лаврова, Лорана Фабіуса і Франка-Вальтера Штайнмаєра, присвячені конфлікту на сході України.

Напередодні Клімкін звернувся до Європейського союзу і НАТО з проханням надати Україні військову допомогу в боротьбі проти членів незаконних збройних формувань.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

66