Міністр закордонних справ Німеччини Франк Вальтер Штайнмаєр не виключає можливості прямого збройного конфлікту між Україною і Росією і закликає всі сторони докласти максимум зусиль для того, щоб цього уникнути. Про це німецький міністр заявив після переговорів з главами МЗС України, Франції і Росії в неділю.

«Може бути ще гірше», - сказав він, коментуючи останні повідомлення з України.

Він підкреслив, що безпосереднього збройного конфлікту між Україною і Росією треба уникнути «будь-якою ціною», повідомляє «УНІАН».

Штайнмаєр назвав трагічним те, що попередні домовленості сторін, досягнуті в Женеві в квітні та Берліні в липні цього року, не призвели до припинення бойових дій.

Нагадаємо, в Берліні в ніч з 17 на 18 серпня завершилися переговори глав МЗС України, Росії, Франції та Німеччини Павла Клімкіна, Сергія Лаврова, Лорана Фабіуса і Франка-Вальтера Штайнмаєра, присвячені конфлікту на сході України.

За результатами переговорів Клімкін зазначив, що «немає місця компромісу там, де держава повинна перетнути свою червону лінію. Україна її не перетнула».

Напередодні він звернувся до Європейського Союзу і НАТО з проханням надати Україні військову допомогу в боротьбі проти членів незаконних збройних формувань.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом