Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження щодо службових осіб ПАТ «Укргазвидобування» за фактом зловживання владою або службовим становищем, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) зареєстровано за результатами перевірки відділу правозахисної діяльності в екологічній сфері Генпрокуратури законності реалізації зрідженого газу ПАТ «Укргазвидобування».

У повідомленні прес-служби наголошується, що це товариство продало на аукціоні зріджений газ власного виробництва в обсязі понад 8,9 тис. тонн загальною вартістю 109 млн 900 тис. грн. для комерційних потреб.

Також, згідно з інформацією НАК «Нафтогаз України», зазначене товариство на виконання закону України «Про нафту і газ» має щомісяця здійснювати продаж виробленого обсягу зрідженого газу на спеціалізованих біржових аукціонах для побутових потреб населення.

«При цьому посадові особи товариства "Укргазвидобування", зловживаючи своїм службовим становищем та всупереч вимогам закону, без затвердженого аукціонним комітетом графіку проведення спеціалізованих аукціонів та стартової ціни кожного лоту, без планування обсягів зрідженого газу, які необхідні для задоволення потреб населення в повному обсязі, самостійно прийняли рішення про проведення аукціону та реалізували зазначений обсяг зрідженого газу для комерційних потреб без засідання аукціонного комітету», - йдеться у повідомленні прес-служби.

Відомості про зазначене кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Триває досудове слідство.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом