Кабінет Міністрів України закріпив новий порядок митного оформлення гуманітарних вантажів, що йдуть в Україну по лінії Червоного Хреста, Всесвітньої організації охорони здоров'я, ООН і НАТО, який буде діяти до моменту завершення антитерористичної операції у Луганській і Донецькій областях.

Згідно з урядовою постановою, опублікованою на веб-порталі Кабміну, оформлення вантажів буде здійснюватися за місцем перетину кордону шляхом подання товаросупровідних документів.

«Оформлення здійснюється без використання методів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності», - підкреслюється в документі.

Нагадаємо, Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Гірське і Щастя першими отримають гуманітарну допомогу, доставлену в Луганську область з Харкова та Дніпропетровська.

Міністр соціальної політики України Людмила Денисова підписала наказ про визнання вантажу Міжнародного комітету Червоного Хреста гуманітарною допомогою.

17 серпня перші 16 «Камазів», які входять до складу колони з 280 машин з гуманітарною допомогою з РФ для сходу України, виїхали з місця стоянки під Каменськ-Шахтинським Ростовської області і почали рух у бік українського кордону.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом