Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію, яка запроваджує санкції проти осіб, пов'язаних з угрупованнями «Ісламська держава» (раніше «Ісламська держава Іраку і Леванту», ІГІЛ), а також «Джебхат ан-Нусра», повідомляє в п'ятницю, 15 серпня, Associated Press.

За документ проголосували всі 15 країн-членів РБ, включаючи Росію.

У чорний список потрапили Абдельрахман Мухамад Зафір ад-Дабіді аль-Джахані, Хаджадж бен Фахд аль-Аджмі, Мохамед Абу ад-Аднані, Саїд Аріф, Абдула Мохсен Абдалла Ібрагім аш-Шарех і Хамід Хамад Хамід аль-Алі. При цьому в резолюції зазначається, що список осіб, щодо яких застосовуються санкції, може бути розширений.

Рішення Радбезу зобов'язує всі країни боротися з фінансуванням терористів, вербуванням в їх ряди, поставками озброєнь, а також накладає заборону на економічну діяльність на територіях, контрольованих терористами в Іраку і Сирії, пише «Lenta.ru».

Резолюція Радбезу ООН стала відповіддю на наступ ісламістів, яке розпочалося в червні на півночі і заході Іраку. Радикалам вдалося взяти під свій контроль кілька міст: 10 червня вони взяли Мосул, на наступний день - Тікріт, а через кілька днів підійшли впритул до Багдаду. 3 серпня членам ІГІЛ вдалося взяти під контроль два великих нафтових родовища, а потім захопити найбільшу в країні греблю.

На допомогу іракській владі прийшли військові США. Зокрема, починаючи з 8 серпня американські ВПС тричі наносили удари по позиціях бойовиків «Ісламської держави».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом