З початку проведення антитерористичної операції прокурори з нагляду за дотриманням законів у військовій сфері відкрили понад 480 кримінальних проваджень, більшість з яких пов'язані з ухиленням від виконання обов'язків військової служби, повідомив прокурор Південного регіону з нагляду за дотриманням законів у військовій сфері Павло Богуцький.

«Зараз закінчено розслідування 145 кримінальних правопорушень, обвинувальні акти у яких направлено до суду. Більше половини з цих актів стосується осіб, які дезертирували, відмовилися виконувати обов'язки військової служби, вчинили непокору», - сказав він в ході координаційної наради керівників військових правоохоронних органів Південного регіону України у Дніпропетровську в п'ятницю.

За його словами, понад 30 осіб за рішенням судів притягнуто до реальної міри покарання, передає «Інтерфакс-Україна».

Водночас за участю прокурорів у військовій сфері відновлено соціальні права понад 700 військовослужбовців.

У координаційній нараді взяли участь заступник Генерального прокурора України Анатолій Матіос, прокурори Дніпропетровської, Донецької та Луганської областей, керівники прокуратур з нагляду за дотриманням законів у військовій сфері Південного регіону, а також керівники органів військового управління.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом