Частина українського гуманітарного вантажу перенаправлена з Старобільська до Сєвєродонецька, а частина — до Лисичанська через проблеми з розміщенням вантажу на складі Старобільська.

Про це ForUm'у повідомили в департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету Міністрів України.

«Урядову допомогу планувалося передати Міжнародному комітету Червоного Хреста, і вже далі, під його егідою, мирне населення, яке опинилося у районі проведення антитерористичної операції, отримало б вкрай необхідну допомогу.

Однак виникли певні труднощі з розміщенням великого об'єму вантажу на складі в м. Старобільськ. Тому, враховуючи логістичні можливості, зокрема, наявність на території найближчих міст складських приміщень, було прийнято спільне рішення перенаправити дніпропетровський вантаж до Сєвєродонецька. Колона з 19 автомобілів з Києва прибула до Лисичанська. Продукти харчування і предмети першої необхідності будуть розміщені на одному з місцевих складів»,— сказано в повідомленні.

Також підкреслюється, що саме тут вантаж буде зберігатися до моменту подальшого його розподілу Міжнародним комітетом Червоного Хреста.

«Ми зробимо все можливе, щоб ця допомога як можна швидше потрапила до тих, хто її дійсно потребує»,— зазначив голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський.

Як повідомляв ForUm, за інформацією Луганської обласної державної адміністрації, Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Гірське і Щастя першими отримають гуманітарну допомогу, доставлену в Луганську область з Харкова та Дніпропетровська.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом