Співробітники Служби безпеки України в Івано-Франківській області ліквідували канал постачання в Україну нарковмісного препарату «Subutex» і затримали партію в 1,5 тисячі пігулок (близько 12 тисяч доз). Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Зазначається, що дієва речовина пігулок - наркотичний засіб бупренорфін, обіг якого в Україні обмежений законом.

«Канал контрабанди забороненого препарату налагодив безробітний мешканець міста Івано-Франківська. Він замовляв пігулки у чоловіка, який проживає в одній із країн Західної Європи. Препарат пересилали з України через перевізників з приховуванням від митного контролю», - йдеться в повідомленні.

5 серпня зловмисник отримав пакет від приватного перевізника, який не знав, що крім продуктів харчування в посилці знаходяться приховані блістери з наркотичними таблетками.

Організаторові каналу контрабанди наркотиків повідомлено про підозру за ч.2 ст.305 (Контрабанда наркотичних засобів, вчинена за попередньою змовою групою осіб) та ч.2 ст.307 (Незаконне зберігання та перевезення з метою збуту наркотичних засобів, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34