Незважаючи на складну ситуацію в Донецькій і Луганській областях, у проблемному регіоні все ж буде дано старт новому навчальному року. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу повідомив міністр освіти і науки Сергій Квіт.

«Як не дивно, ми продовжуємо тримати ситуацію під контролем. Міністерство має в своєму розпорядженні повну статистику стосовно постраждалих у цьому регіоні шкіл, дитячих садків, вищих навчальних закладів. Можу запевнити, що діти не залишаться без освіти - школи Донецької і Луганської області раніше були заповнені далеко не на сто відсотків, так що ми всім знайдемо місце», - розповів міністр.

Разом із тим він не зміг відповісти на запитання, коли саме буде розпочато новий навчальний рік.

«У більшості закладів Донбасу навчальний рік розпочнеться у звичні терміни, 1 вересня. Втім, у районах, які контролюються незаконними воєнізованими групами, заняття, зі зрозумілих причин, почнуться дещо пізніше. У цих місцях ми плануємо перенести навчальний рік на 1 жовтня або коли це буде можливо», - зазначив Квіт.

Крім того, за його словами, Міносвіти планує перенести термін прийому документів для вступу у виші до 15 вересня, з тим, щоб розпочати навчальний рік 1 жовтня.

«Існує певна проблема з тими студентами, які тимчасово залишили міста свого постійного проживання. Більшість із них мають намір перевестися в інші вищі навчальні заклади. Тим не менш, цим студентам не варто чекати преференцій, які, наприклад, отримали студенти з Криму. Якщо виш надає студенту можливість навчатися, ніхто не буде перешкоджати. Всі інші можуть протягом семестру проходити курс «вільного слухача» з подальшим поверненням у свій виш», - повідомив міністр.

Нагадаємо, раніше Міністерство освіти і науки України продовжило терміни вступу до вищих навчальних закладів на території Донецької та Луганської областей до 1 жовтня 2014 року.

Валентин Цимох, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

422