За останню добу в зоні проведення АТО загинуло п'ятеро українських військовослужбовців. Про це повідомив на брифінгу керівник інформаційного центру Ради національної безпеки та оборони України Андрій Лисенко, передає кореспондент Forum'у.

«За останню добу в зоні АТО загинуло п'ятеро військовослужбовців. Інформацію щодо кількості поранених ми уточнюємо», - заявив він.

У той же час Лисенко спростував інформацію про масові жертви серед бійців батальйону «Айдар». «Сьогодні була поширена інформація про те, що нібито загинуло багато бійців батальйону «Айдар». Я офіційно спростовую цю інформацію. Хлопці продовжують виконувати бойові завдання. Втрат майже немає», - зазначив він.

При цьому Лисенко не зміг відповісти на запитання, що означає визначення «втрат майже немає», наголосивши, що «інформація збирається, але дані про велику кількість жертв не відповідають дійсності».

Як раніше повідомляв ForUm, голова громадської організації «Трудовий рух «Солідарність» Костянтин Ільченко написав на своїй сторінці у Фейсбуці, що в ніч з 14 на 15 серпня добровольчий батальйон «Айдар» став до бою з членами незаконних збройних формувань, внаслідок якого український батальйон втратив 20 солдатів.
 

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом