У Міністерстві оборони України попереджають про провокації російських диверсійних груп у центральних і західних областях України.

Як повідомили в регіональному медіацентрі Міністерства оборони України (Львів), «в центральних і західних областях України почали діяти організовані групи російських розвідників-провокаторів. Вони ходять по домівках українців зі списками і сповіщають, що рідні жителів загинули під час виконання бойового завдання в зоні АТО. Мета — дестабілізувати ситуацію в регіонах і визначити точні списки людей».

«Сповіщати близьких про загибель або поранення військовослужбовців можуть тільки представники частин і військових комісаріатів. При цьому вони повинні мати відповідні документи. Просимо громадян, які зіткнулися з подібними провокаціями, відразу звертатися в органи МВС і СБУ. У будь-якому випадку не приймайте заходів щодо затримання провокаторів самостійно. Адже вони можуть бути озброєні і мати відповідну військову підготовку»,— наголошується в повідомленні, передає «УНІАН».

Як повідомили у Львівському обласному військовому комісаріаті, «останнім часом у Львівській області здійснюється дезінформування населення різними способами. Зокрема, вчора, 14 серпня, на мобільні телефони окремих громадян надходили sms-повідомлення з неправдивою інформацією про втрати Збройних сил України під час проведення АТО. Відправником повідомлення вказано якесь SMSINFO, підпис під повідомленням — “Комітет солдатських матерів”. Поширення такої інформації здійснюється з метою дестабілізації суспільно-політичної обстановки в регіонах і перешкоджання проведенню часткової мобілізації».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом