На рахунку поштових відділень і банківських установ вже перераховано 11,4 млрд грн для здійснення пенсійних виплат у серпні. Зокрема, фінансування пенсій поштою забезпечено включно по 17 серпня, установам банків - включно з 15 серпня, пише «Сегодня».

Фінансування та виплата пенсій також відбувається в 29 районах та містах Донецької області.

«Разом із тим, у містах Сніжне, Авдіївка, Горлівка, Єнакієве, Жданівка, Кіровське, Макіївка, Торез, Харцизьк, Шахтарськ та Шахтарський район, Ясинувата та Ясинуватський район, а також безпосередньо в місті Донецьк фінансування не здійснюється», - повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

У Луганській області пенсії профінансовані в 13 районах та містах. «При цьому в інших населених пунктах немає телефонного та електронного зв'язку з більшістю управлінь Пенсійного фонду України з відділеннями «Ощадбанку», тому перерахувати кошти для здійснення пенсійних виплат громадянам неможливо», - зазначили у відомстві.

Раніше Луганська міськрада повідомляла, що казначейство в місті не працює, банки зачинені, готівки в місті практично немає. Люди, які залишилися в місті, продовжують забезпечувати його життєдіяльність, лікують хворих і поранених, сьогодні не мають засобів до існування. Зарплату вони отримали щонайменше місяць тому, за деякими підприємствами заборгованість становить два і більше місяці. Без копійки грошей залишилися пенсіонери, які не можуть придбати найелементарніший запас продуктів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом